Snimak beskućnika koji svira klavir ostaviće vas bez daha

Kada je beskućnik Donald Gold iz Sarasote u San Francisku seo za klavir postavljen na jednom trgu, zadivio je sve prolaznike.

Život

Izvor: News.com.au

Četvrtak, 02.07.2015.

22:28

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Gold je svirao čuvenu pesmu grupe Styx “Come Sail Away” a broj onih koji zastali da poslušaju njegovo virtuozno izvođenje neprekidno je rastao.

Inače, klavir je poklonjen ovom delu Sarasote u okvru projekta čiji je cilj da podstakne kreativno izražavanje na javnim mestima.

Gold (51) je za ABC media izjavio da je želeo samo da dobije “nekoliko dolara” i da se nije nadao takvom oduševljenju ljudi.

On nije uvek bio beskućnik. Kao dete je učio da svira klarinet, a kasnije je svirao i u vojnom orkestru. Nakon službe, vratio se kući i nameravao da upiše akademiju na Spring Arbor univerzitetu i jednog dana postane predavač. Međutim, život mu se okrenuo naopačke, kada je ostao bez novca samo tri semestra “udaljen” od diplome. Nedugo potom umrla mu je i žena, posle čega više nije imao nadu u bolje sutra.

Okrenuo se narkoticima, pa mu je socijalna služba oduzela trogodišnjeg sina.

Na posletku je završio u Sankoustu, gde je povremeno svirao u klubovima.

Od kako je video na kom svira klavir postao viralan, jedan vlasnik lokalnog bara izrazio je želju da Golda zaposli kao stalnog izvođača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: