Princ posetio bistro u kojem se okupljaju LGBTQ osobe

Princ Vilijam posetio je bistro "Butero" u Varšavi, u kojem se okupljaju pripadnici LGBTQ grupacija, zajedno sa osobljem Kensingtonske palate tokom svog putovanja u Poljsku, gde se sastao sa britanskim i poljskim trupama stacioniranim u blizini ukrajinske granice.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.03.2023.

16:49

Princ posetio bistro u kojem se okupljaju LGBTQ osobe
Foto: Profimedia

Na slikama napravljenim u "Buterou" u sredu uveče vidi se kako je princ od Velsa ležerno obučen u košulju dok je sedeo za stolom sa osobljem palate. Kako prenosi "Dejli mejl", kraljevska porodica je naručila poljski sendvič sa svinjetinom koji košta 9,22 dolara, poslužen sa pomfritom i majonezom od belog luka.

Izvori lista naveli su da je princ Vilijam zatražio da se pridruži osoblju Kensingtonske palate za večerom u lokalnom restoranu koji su rezervisali u blizini. Vlasnik restorana Pavel Zasim rekao je za "Mejl" da "apsolutno nisu imali pojma" da dolazi princ, jer su imali rezervisan sto za 12 ljudi pod imenom Dejzi. "Ali onda se pojavio telohranitelj i rekao da ovo neće biti Dejzi rođendanska zabava, a onda je ušao princ Vilijam", naveo je Zasim. On je istakao da je princ rekao da se dobro proveo, kao i da su proveli tri sata sa ostalim gostima koji su već bili u restoranu.

Bistro Butero se reklamira na mreži kao "kvir prostor", a od otvaranja prošlog novembra, taj restoran u Varšavi je organizovao karaoke večeri i promoviše se kao LGBT+ frendli ustanova. Neonski znak duge nalazi se ispred restorana, dok je njegov logo sastavljen od duginih boja, preneo je Independent.

Konzervativna vlada Poljske je jedna od najmanje prijateljskih prema pripadnicima LGBT+ u celoj Evropskoj uniji. Poljska ne priznaje istopolne brakove, a sve veći broj LGBTQ osoba napušta zemlju, jer se politička situacija i dalje pogoršava, objavio je Independent. Isti izvori lista ocenjuju vrednim to što je princ Vilijam podržao LGBTQ zajednicu koju zlostavljaju trenutne vlasti u Poljskoj. Dok kraljevska porodica tek treba da izda zvanično saopštenje o poseti princa Vilijama tom restoranu, mnogi fanovi su taj trenutak videli kao ljubazan gest i suptilnu izjavu protiv anti-LGBT+ ideologije u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: