Šreder odustao od najvećeg nemačkog brenda i sada je "novi čovek": "Deset godina mlađe" FOTO

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder postao je "novi čovek" nakon što je svoje omiljene kobasice karivurst ove godine zamenio zdravom hranom, pokazuju fotografije koje je objavila njegova supruga.

Izvor: B92

Nedelja, 05.02.2023.

14:45

Šreder odustao od najvećeg nemačkog brenda i sada je
Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Sedamdesetosmogodišnji Šreder na fotografiji objavljenoj na Instagramu izgleda mnogo mršavije u poređenju s ranijom fotografijom koju je podelila njegova 52-godišnja supruga Sojeon Šreder-Kim, koja je takođe odlučila da se okrene zdravijem načinu života 2023.

Korisnici društvenih mreža su komentarisali: "Vau, deset godina mlađe!" i "Odlično i svaka čast na izdržljivosti!"

"Ujutro: zobena kaša i zobeno mleko sa svežim voćem", otkrila je Šreder-Kim u čemu leži tajna uspeha njenog supruga.

"Za ručak: riba i mnogo povrća ili povremeno meso. Uveče: uglavnom artičoke. Dezert: prirodni jogurt sa kakaom i semenkama bundeve", dodala je.

Šreder naručio porciju karivursta za Buša

Njen suprug se uglavnom suzdržava od konzumiranja vina i "većinu vremena" od karivursta, poznatog nemačkog jela u kom se kobasica uranja u kečap, a zatim posipa kurkumom, čilijem i drugim začinima.

"Kurkuma - definitivno NE", napisala je Šreder-Kim vezano uz omiljeno jelo njenog supruga.

Šrederova ljubav prema karivurstu je dobro poznata u Nemačkoj. Kada je bio kancelar 2002., naručio je porciju karivursta i štrudle od jabuka za američkog predsednika Džordža V. Buša, koji je tada bio u poseti Nemačkoj i kom se jelo nije svidelo.

Šreder je 2021. kritikovao potez proizvođača automobila Folskvagen, koji je u kantinama odlučio da zameni karivurst vegetarijanskim izborom jela.

Karivurst je "jedna od energetskih pločica radnika u proizvodnji", rekao je Šreder tada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: