Aktuelno 6

31.03.2024.

16:15

Princ Albert od Monaka o supruzi: "Uzrujana je i tužna"

Princa Alberta je bivši računovođa Klod Palmero optužio za finansijske nepravilnosti, a sada je dao intervju za proslavu svog 66. rođendana.

Izvor: Večernji.hr

Princ Albert od Monaka o supruzi: "Uzrujana je i tužna"
EPA-EFE/VALERY HACHE

Podeli:

 U tom intervjuu osvrnuo se i na optužbe računovođe. Rekao je i da je njegova supruga tužna i uznemirena.

"Šarlin je bila veoma uznemirena i tužna zbog određenih stvari koje su izašle u medijima. Podržavali smo jedni druge. Vratila se mnogim svojim aktivnostima, preuzela više javnih angažmana, na opšte oduševljenje svih", rekao je za Paris Match.

Prema Palmerovim rečima, princeza Šarlin od Monaka zapošljavala je ilegalne imigrante za manje od 105 evra dnevno, dok je njena lična potrošnja skočila na više od 1,16 miliona evra godišnje. Klod Palmero je bio zadužen za finansije palate više od dve decenije, ali se povukao sa ove funkcije u julu 2023. nakon što je optužen za proneveru sredstava kneževine.

Njegove "tajne sveske" u kojima se detaljno opisuje trošenje kraljevske porodice Monaka objavio je Le Monde, a njegova pisanja otkrivaju njegovu zabrinutost za "ilegalne migrante" koji su činili veliki deo Šarlinovog osmočlanog personalnog osoblja. Klod je navodno upozorio princa Alberta da njegova supruga zapošljava neposlušne ilegalne migrante.

Kao primer je naveo ženu sa Filipina koja je pod tušem vezala psa. U pismu napisanom u januaru 2017, Palmero je napisao da je još jedan službenik sa Filipina bio "ilegalac koji je radio za palatu pet godina", iako je imao samo jednomesečnu turističku vizu. Plaćen je 100 evra dnevno, napisao je Palmero

U njegovim sveskama, koje su dospele u javnost, navodi se i da Albert svake godine sa tajnog francuskog bankovnog računa troši milione da bi platio svoje bivše ljubavnice i decu koju je dobio sa njima, a za dvoje dece plaća godišnji iznos od po 402 hiljade evra.

Računovođa je istakao da je Šarlin koristila velika sredstva za renoviranje svoje vile na Korzici i kancelarije u Monte Karlu, a takođe je bila darežljiva i za plate svog osoblja. Imala je i ličnog kuvara kojeg je plaćala oko 300 evra dnevno. U decembru 2019, zabrinuti Palmero je primetio da je Šarlin potrošila oko 15 miliona evra tokom osam godina, uprkos tome što je njen džeparac iznosio "7,5 miliona evra".

"Nemam kontrolu nad princezinom potrošnjom", bio je očajan Palermo koji je 2021. stavio veto na nove poslove koje je tražila Šarlin, a rekao je i da je plaćala velike sume svojoj porodici u Južnoj Africi.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: