Aktuelno 3

24.06.2024.

11:01

Veliki broj glumaca u Višem sudu: Podrška Ivi Ilinčić pred svedočenje protiv Miroslava Aleksića FOTO

Glumica Iva Ilinčić stigla je u Viši sud gde treba da svedoči u postupku protiv Miroslava Aleksića koji je optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Izvor: Tanjug

Veliki broj glumaca u Višem sudu: Podrška Ivi Ilinčić pred svedočenje protiv Miroslava Aleksića FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

U znak podrške došli su brojne kolege, medju kojima je Aleksandar Radojičić, Vanja Nenadić, Svetozar Cvetković, Mirjana Karanović, Branka Katić i druge ličnosti iz javnog života.

Ilinčić će iskaz dati kao oštećena, odnosno svedočiće kao poslednja oštećena u ovom postupku, a u sud je došla u pratnji svojih roditelja.

I optuženi Aleksić je stigao u sud sa svojim advokatom, suprugom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem.
Ispred Palate pravde, kao i prethodni put, stoje aktivisti sa transparentom na kom piše "Verujemo Mileni Radulović".
Aleksić se brani sa slobode pošto mu je 10. marta 2023. godine ukinut kućnog pritvora u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.


Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.
Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.


Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta 2023. godine ukinut i kućni pritvor.

Antonio Ahel/ATAImages

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: