Aktuelno 5

21.06.2024.

8:05

Aktivistkinje uništile privatan avion Tejlor Svift VIDEO

Dve aktivistkinje "Just Stop Oila", Dženifer Kovalski i Kol Mekdonald, prskale su narandžastom bojom privatne avione na aerodromu Stansted, gde se nalazi i privatni avion pevačice Tejlor Svift.

Izvor: b92.net/jutarnji.hr

Aktivistkinje uništile privatan avion Tejlor Svift VIDEO
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Kovalski, bivša menadžerka za održivost iz Dambartona, i Mekdonald iz Brajtona, preseklie su ogradu na privatnom aerodromu Stansted oko 5 sati ujutru, gde je bio parkiran i avion pevačice - Tailorsvift13, jer zahtevaju hitan dogovor o postepenom ukidanju fosilnih goriva do 2030.

Možda vas zanima

Policija Eseksa je kasnije saopštila da su uhapšene dve žene, starosti 28 i 22 godine.

"Policajci su za nekoliko minuta izašli na lice mesta i zadržali dve osobe. Aerodrom i letovi funkcionišu normalno. Uhapšene su 22-godišnja žena iz Brajtona i 28-godišnjakinja iz Dambartona zbog sumnje za krivično delo štete i ometanja korišćenja ili rada nacionalne infrastrukture",  saopštila je policija, prenosi The Guardian.

Možda vas zanima

Aktuelno

Beskućnici na udaru zbog Tejlor Svift

Izvestan broj beskućnika poslat je iz Edinburga u Aberdin i Glazgov kako bi njihov privremeni hotelski smeštaj bio ustupljen turistima i fanovima pevačice Tejlor Svift uoči njenog koncerta.

8:00

31.5.2024.

144 d

U februaru su advokati Tejlor Svift zapretili da će tužiti studenta koji je na društvenim mrežama pratio upotrebu i kretanje njenog aviona. Na mreži X, nekadašnjem Tviteru, postoji profil pod nazivom CelebJets, koji je otkrio da je avion u vlasništvu slavne pevačice bio najkorišćeniji avion jedne poznate ličnosti i da je emitovao više od 8.000 tona ugljenika.

Portparol pevačice je negirao da je Sviftova bila na svakom letu, rekavši da je njen avion pozajmljen drugima.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: