Hronika 0

22.04.2024.

11:27

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću

U Višem sudu u Beogradu danas je za 20. maj odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Izvor: Tanjug

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Suđenje je odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja, a sudija je naveo da je završeno i veštačenje koje ukazuje da Aleksić nema psihičke, ali ima fizičke prepreke da prati suđenje.

Prethodno su tri ročišta odložena zbog Aleksićevog izostanka.Punomoćnik oštećene J. V. Jugoslav Tintor se nakon suđenja obratio medijima i rekao da iz veštačenja proizilazi da je Aleksić sposoban da prati suđenje, odnosno da zdravstveni problemi koje ima ne kompromituju njegovu mogućnost da dođe u sud fizički i da prati suđenje psihički.

Tintor je dodao da je oštećena J. V, najmlađa od nekoliko polaznica Aleksićeve škole koje ga optužuju za silovanje, potpuno traumatizovana jer treći put dolazi na suđenje koje se odlaže.

Na pitanje da li očekuje da će se Aleksić pojaviti na suđenju 20.maja, Tintor je odgovorio da se zna šta je sud i obaveza i da ako neko izbegava to, postoje strože mere koje Zakon o krivičnom postupku propisuje i koje se mogu primeniti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.


Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine  i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: