Aktuelno 6

24.04.2024.

13:11

Stao čuveni londonski Big Ben

Čuveni londonski sat Big Ben, smešten na severoistočnom kraju Vestminsterske palate, stao je danas, što je iznenadilo stanovnike Londona.

Izvor: B92

Stao čuveni londonski Big Ben
Alexey Fedorenko/Shutterstock

Podeli:

Kazaljke četiri brojčanika sata, po jednog sa svake strane 96 metara visoke Elizabetine kule, stale su odjednom, a zbog činjenice da je Big Ben utihnuo – prolaznici su se zabrinuli, ali i nasmejali.

Naime, Big Ben je danas mirovao duže od jednog sata, a portparol Donjeg doma priznao je da su brojčanici "privremeno pokazivali netačno vreme" pre nego što je problem otklonjen.

"Svesni smo da su satovi na Elizabetinoj kuli jutros privremeno pokazivali netačno vreme. Timovi su brzo prionuli da reše problem i popravili mehanizam, koji sada savršeno radi."

Podsetimo, petogodišnja restauracija Big Bena, vredna 80 miliona funti, završena je 2022. godine.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: