Zdravlje

Sreda, 07.02.2024.

20:42

Zbog virusa i moguće epidemije razmatra se produžetak raspusta: Da li ste za to? ANKETA

Zbog velikog broja obolelih od respiratornih infekcija i gripa, osnovci i srednjoškolci bi mogli biti na neplaniranom mini-odmoru.

Izvor: B92

Zbog virusa i moguće epidemije razmatra se produžetak raspusta: Da li ste za to? ANKETA
Foto: BlurryMe/Shutterstock.com

Poznato je da veliki kašalj već neko vreme hara u našoj zemlji, a vest da su četiri bebe preminule od velikog kašlja u Institutu za majku i dete u Beogradu uzdrmala je sve.

Pored velikog kašlja, ogroman je broj respiratornih infekcija, ali i gipa. U prilog tome govore i pune čekaonice domova zdravlja.

Zbog učestalih infekcija i sezonskih virusa, velikog kašlja ali i morbila, postoji mogućnost da đaci budu ponovo na raspustu, i to od 12. do 16. februara.

Kako je navedeno, Ministarstvo prosvete nije uputilo nikakav zahtev direktorima škola, koji se odnosi na izjašnjavanje po pitanju produžetka sretenjskog raspusta na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu prosveta.

Kao i uvek, odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju.

Da li ste za produženje raspusta?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

18 h

Podeli: