Direktorka Klinike za grudnu hirurgiju KCS: "Samo 10 odsto pacijenata diše bez kiseonika" VIDEO

U kovid-sistem u petak ujutru je ušla i Klinika za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. Ona je za samo 24 sata popunjena.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2020.

14:38

Direktorka Klinike za grudnu hirurgiju KCS:

"Svih 50 kreveta klinike su popunjeni. Imamo 50 pacijenata i to su uglavnom teže kliničke slike. Svega 10 odsto pacijenata je bez kiseonika. Poređenja radi, ako dnevno lečimo pacijente sa 5,5 litara kiseonika, sada to podižemo na 15-20 litara uz svu ostalu potpornu terapiju i mnogo zahteva za negu", kaže za TV Prva prof. dr Maja Ercegovac, direktorka te klinike.

Najmlađi pacijent trenutno ima 39 godina, a dr Ercegovac za sve ima poruku:

"Naučimo da poštujemo životni prostor jedni drugih i poštujmo tu fizičku distancu. Ne žurimo nigde jedni preko drugih da bi nešto pre završili jer tako samo pre stižemo u crvenu zonu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: