Bolesti 0

17.04.2024.

15:33

Pet ranih simptoma dijabetesa koje ne smemo ignorisati

Broj obolelih od rane faze dijabetesa raste konstantno, pa tako danas postoje brojni projekti usmereni ka unapređenju zdravlja i boljoj ishrani.

Izvor: B92

Pet ranih simptoma dijabetesa koje ne smemo ignorisati
antoniodiaz/Shutterstock

Podeli:

Farmaceut Grejam Filips je više od tri decenije posvećen proaktivnom pristupu zdravlju, sa posebnim akcentom na sprečavanje pojave metaboličkog sindroma, kao predvorja dijabetesa, i pomaganju ljudima da spreče nastanak dijabetesa, kao i da izgube kilograme.

On smatra da je prilagođavanje života izuzetno važno, a ono što je ključno u borbi protiv dijabetesa jeste uočavanje ranih znakova koje nikako ne smemo da ignorišemo.

Razmera struka i visine

"Ako je opseg vašeg struka veći od polovine vaše visine, mogli biste da budete u opasnosti od dijabetesa", istakao je Filips za Miror.

Imate prekomernu telesnu težinu, ali ste stalno gladni

Akantoza (tragovi na koži)

Tamne mrlje na koži ukazuju na neke metaboličke promene

Simptomi metaboličkog sindroma

Blago povišen krvni pritisak, nivo šećera, višak masti, kao i povišen holesterol ne smeju da se zanemare.

Razdražljivost zbog gladi

Ovo ponašanje ukazuje na nagle promene nivoa šećera u krvi

Važno je znati da rano uočavanje ovih simptoma može izuzetno pomoći, ali isto tako ne mora nužno da znači da ste u riziku od dijabetesa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: