Nova vest
close

Nobelova nagrada za mir

Svet

Venecuela zatvara ambasadu u Norveškoj

Vlada Venecuele danas je objavila da će zatvoriti svoje ambasade u Norveškoj i Australiji i otvoriti nove u Burkini Faso i Zimbabveu, kao deo restrukturiranja svoje diplomatske službe, nakon nedelja rastućih tenzija sa Sjedinjenim Državama, piše Rojters.

21:37

13.10.2025.

53 d

Svet

Maduro pobesneo: Ona je demonska veštica

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro nazvao je danas dobitnicu Nobelove nagrade za mir i liderku opozicije u toj zemlji, Mariju Korinu Mačado, demonskom vešticom, dodajući da nju ne podržava 90 odsto populacije te zemlje.

18:14

13.10.2025.

53 d

Svet

Tramp ima poruku za Putina

Američki predsednik Donald Tramp oglasio se na svojoj društvenoj mreži "Truth Social" kako bi zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koji se pridružio svetskim liderima koji su izrazili podršku mirovnom planu predsednika SAD Donalda Trampa za Gazu.

19:03

10.10.2025.

56 d

Svet

Šok; Rusi uz Trampa

Rusija bi u ovom trenutku podržala nominaciju američkog predsednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

9:16

10.10.2025.

56 d

Svet

Tramp: Niko, niko, kao ja; "Uradio sam to..."

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je sinoć da nije rešavao ratove da bi osvojio Nobelovu nagradu za mir, već da bi spasao živote, i naglasio da nema stav po pitanju eventualne palestinske državnosti.

8:20

10.10.2025.

56 d

Svet

Kambodža nominuje Trampa za Nobelovu nagradu za mir

Kambodža će nominovati aktuelnog predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trampa, za Nobelovu nagradu za mir zbog njegove direktne uloge u zaustavljanju nedavnog oružanog sukoba na granici sa Tajlandom.

14:27

1.8.2025.

126 d

Izdvajamo

Info - B92

Život - B92

Aktuelno

Skandal u FBI: Agenti voze pijane drugarice?

Direktor FBI-ja Kaš Patel je više puta naredio članovima obezbeđenja koji štite njegovu devojku da isprate jednu od njenih navodno pijanih prijateljica kući nakon noćnog izlaska u Nešvilu, piše MS NAU, prenosi Klix.ba.

19:53

5.12.2025.

1 h

Latest Novo Sport Sport b92 Video Video Menu Menu