Nova vest

Nobelova nagrada za mir

Svet

Tramp ima poruku za Putina

Američki predsednik Donald Tramp oglasio se na svojoj društvenoj mreži "Truth Social" kako bi zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koji se pridružio svetskim liderima koji su izrazili podršku mirovnom planu predsednika SAD Donalda Trampa za Gazu.

19:03

10.10.2025.

181 d

Svet

Šok; Rusi uz Trampa

Rusija bi u ovom trenutku podržala nominaciju američkog predsednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

9:16

10.10.2025.

181 d

Svet

Tramp: Niko, niko, kao ja; "Uradio sam to..."

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je sinoć da nije rešavao ratove da bi osvojio Nobelovu nagradu za mir, već da bi spasao živote, i naglasio da nema stav po pitanju eventualne palestinske državnosti.

8:20

10.10.2025.

181 d

Svet

Kambodža nominuje Trampa za Nobelovu nagradu za mir

Kambodža će nominovati aktuelnog predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trampa, za Nobelovu nagradu za mir zbog njegove direktne uloge u zaustavljanju nedavnog oružanog sukoba na granici sa Tajlandom.

14:27

1.8.2025.

251 d

Svet

Putine, poruka za tebe: "Bilo bi razorno"

Terumi Tanaka, koji je preživeo američki napad na Japan atomskim bombama, a predstavnik je organizacije koja je ove godine dobila Nobelovu nagradu za mir, pozvao je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da prestane sa nuklearnim pretnjama.

17:35

9.12.2024.

486 d

Svet

Borelj "zagrmeo": "Nuklearni rat se ne sme voditi"

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj rekao je da dodela Nobelove nagrade za mir japanskoj organizaciji Nihon Hidankjo, služi kao podsetnik na veoma teške posledice povezane sa upotrebom nuklearnog oružja.

22:31

11.10.2024.

545 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu