Tehnopolis

Utorak, 25.07.2023.

13:45

TikTok preti konkurenciji – sada omogućava i tekstualne objave

TikTok je platforma koja apsolutno dominira u sferi objave kratkih video snimaka, ali sada implementira jednu novu funkciju.

Izvor: B92, Engadget

TikTok preti konkurenciji – sada omogućava i tekstualne objave
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Popularna društvena mreža je je objavila novu funkciju, koja korisnicima omogućava kreiranje tekstualnih objava, preko koje mogu da dele svoje priče, pesme, tekstove i drugi pisani sadržaj, što će im omogućiti dodatni način izražavanja.

Alatka je laka za korišćenje. Potrebno je samo da odete na Camera stranicu aplikacije i izaberete opciju "text".

Tu ćete imati mogućnost da ukucate šta želite, da dodajete zvukove, tagujete lokacije, omogućite komentare i izvršite integraciju sa Duets. Kompanija ističe da će ove tekstualne objave biti isto interaktivne i dinamične kao i objave videa i fotografija. Tome će doprineti i mogućnost dodavanja pozadinskih boja, haštagova (#) i stikera.

Poput videa i fotografija, svaka objava će moći da se sačuva u draftu za dodatnu obradu ili brisanje ukoliko vam se nešto ne dopada.

Mnogi će primetiti sličnosti sa Instagram Stories za kreiranje tekstualnih objava, što ne predstavlja iznenađenje.

Ovo nije prvi put da TikTok kopira Instagram i od njega crpi inspiraciju (ili obrnuto). Prošle godine, TikTok je dodao statičke fotografoije u svoje funkcije, koje su pratile video klipove kratkog formata. TikTokob foto mod je od strane mnogih prihvaćen sa negodovanjem, ali je postao veoma popularan, čemu se kompanija nada i za novi tekstualni mod,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: