Tehnopolis

Sreda, 06.03.2024.

17:07

Suluda cena: iPhone je najskuplji u ovoj zemlji, pogledajte koliko košta

Apple uređaju često završavaju na naslovnim stranama zbog svojih visokih cena.

Izvor: B92, Gizmochina

Suluda cena: iPhone je najskuplji u ovoj zemlji, pogledajte koliko košta
Foto: Shutterstock/Yalcin Sonat

Kupci širom sveta uglavnom plaćaju između 800 i 1.600 dolara za iPhone 15, u zavisnosti od verzije, ali to nije ni blizu onome koliko košta u jednoj zemlji.

Reč je o Turskoj, gde iPhone 15 Pro Max košta neverovatnih 3.400 dolara - ne treba ni da pomenemo da je ovo najskuplju iPhone na svetu.

Apple je nedavno objavio cene za svoje uređaje u Turskoj, zajedno sa predstavljanjem MacBook Air uređaja kog pokreće M3 čip.

Ova država je poznata po visokim taksama za mobilne telefone, a nakon poslednjeg povećanja cena, iPhone 15 Pro Max sa 1TB kapaciteta košta 3.400 dolara - u SAD, recimo, isti telefon košta 1.600 dolara, dok je u Brazilu, drugoj naskupljoj zemlji, 2.800 dolara.

Podatak koji sve ovo čini još apsurdnijim, jeste to što za previsoku cenu nije čak kriv ni Apple, već država - kao što smo rekli, veliki nameti za prodaju telefona služe da dopune budžet Turske, pa što ih se više proda, to je zemlja bogatija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: