Tehnopolis

Ponedeljak, 27.11.2023.

21:00

Sud u Moskvi izdao nalog za hapšenje portparola Mete, optuženog za terorizam

Sud u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu portparola Mete Endija Stouna, zbog optužbi za promovisanje terorizma.

Izvor: Tanjug

Sud u Moskvi izdao nalog za hapšenje portparola Mete, optuženog za terorizam

"Sud je prihvatio zahtev istražnog sudije za izricanje preventivne mere u vidu pritvora u odsustvu protiv E. M. Stouna", navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo poternicu za Stounom.

Glavne društvene platforme kompanije Meta – Facebook i Instagram, zabranjene su u Rusiji ubrzo nakon izbijanja sukoba u Ukrajini u februaru prošle godine.

U martu 2022. godine ruski Istražni komitet je otvorio krivičnu istragu protiv "nezakonitih radnji zaposlenih u kompaniji Meta".

U istrazi se spominje i Stoun jer je, kako se navodi, prekršio "zabranu pozivanja na nasilje protiv ruske vojske na svojim platformama" i time podsticao ekstremističke, anti-ruske aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: