Samsung najavljuje još bržu nadogradnju telefona u Evropi

Samsung je povukao prvi potez, vreme je da i ostali proizvođači krenu sa ovom praksom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 28.01.2022.

08:23

Samsung najavljuje još bržu nadogradnju telefona u Evropi
Foto: viewimage / Shutterstock.com

Rekli bismo da su davno prošla vremena kada je Samsung nudio lošu softversku podršku za svoje pametne telefone, jer je ova kompanija već 2-3 godine vodeća po pitanju softverskih nadogradnji u Android svetu. Naravno da uvek ima prostora za napredak, a sada Samsung pravi još jedan korak u tom smislu.

Naime, prema najnovijem izveštaju koji dolazi iz Galaxy Cluba, korisnici Android telefona u Evropi bi u budućnosti trebalo da još brže dobijaju nadogradnje.

Naime, Galaxy Club prenosi izveštaj u kojem se navodi da Samsung razvija firmver s jedinstvenom klasifikacijom koda (CSC) za sve svoje dolazeće telefone u Evropi. EUX identifikator već je prisutan na 4G verziji Samsung Galaxy A52 telefona, kao i na fleksibilnim Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3 telefonima, a to će biti slučaj za većinu Samsungovih telefona koji će biti predstavljeni u Evropi do kraja ove godine.

U prevodu, ovo vi značilo da bi Samsung u budućnosti od starta mogao početi da šalje nadogradnje na sve uređaje u Evropi, bez toga da nadogradnja najpre dođe npr. na Galaxy S21 seriju, zatim na Galaxy A72 itd. Ovo je veoma veliki potez Samsunga, koji će sigurno privući još kupaca Galaxy telefona.

Galaxy Club prenosi da će Galaxy S22 serija, Galaxy A53, Galaxy A33 i Galaxy A13 biti objavljeni s jedinstvenim EUX identifikatorom, a gotovo je sigurno da će isti identifikator imati i Samsung Galaxy A73, Galaxy A43 i dr.

Podsećanja radi, Samsung je prvi u Android svetu implementirao tri velike Android nadogradnje i četiri godine sigurnosnih nadogradnji, dok flegšip uređaji imaju čak pet godina sigurnosnih nadogradnji.

Ovo je Samsung implementirao još na predstavljanju Samsung Galaxy S20 serije, 2020. godine, a nedugo nakon toga, svi vodeći proizvođači Android telefona počeli su da slede ovu praksu. Samsung je napravio još jedan korak dalje, na potezu su ostali...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: