Samsung kao Apple i EA – sankcije Rusiji

Samsung je suspendovao sve pošiljke ka Rusiji, saopštila je kompanija.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Subota, 05.03.2022.

17:06

Samsung kao Apple i EA – sankcije Rusiji
Foto: Profimedia

"Zbog geopolitičkih dešavanja i razvoja situacije u svetu, sve pošiljke ka Rusiji su suspendovane. Nastavljamo da pratimo situaciju kako bismo odlučili šta je naš sledeći potez", navodi se u saopštenju Samsunga.

Samsung je prestao da šalje pametne telefone, čipove i sve vrste ostale vrste proizvoda u Rusiju, pa je to i problem za sve ruske državljane, pošto su ostali bez proizvoda jedne od najvećih i najvažnijih kompanija u sferi elektronike.

Kompanija je takođe saopštila da će migrantima koji beže zbog sukoba donirati 6 miliona dolara i još milion u elektronskim proizvodima.

Apple, EA i CD Projekt Red su takođe velike kompanije koje su uvele sankcije Rusiji i ne šalju svoje proizvode u najveću državu na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: