Nintendo i Valve upozoravaju: Ne koristite naše konzole po najvećim vrućinama

Kompanije su u zvaničnim objavama korisnike upozorile da njihove ručne konzole ne koriste na temperaturama od 35 stepeni Celzijusa ili više.

Izvor: B92, Tportal, Polygon
Podeli
Foto: Niphon Subsri / Shutterstock.com
Foto: Niphon Subsri / Shutterstock.com

Svi korisnici prenosivih gejming platformi dobili su upozorenje – pripazite ako vaše uređaje iznosite napolje tokom rekordnog toplotnog talasa.

Uz ambijentalne temperature iznad 35 stepeni Celzijusa, Evropa nastavlja da beleži rekorde. Upravo ta visoka temperatura može da prouzrokuje smanjenje performansi Steam Decka, kažu iz Steama.

Japanski Nintendo je prošle nedelje objavio slično upozorenje. u okviru kojeg predlaže korišćenje Nintendo Switcha u razdvojenom načinu rada, s obzirom na to da gedžet najbolje radi na temperaturama od pet do 35 stepeni.

Nintendovo upozorenje došlo je od strane japanske podružnice, odnosno njihove službe za korisnike u jeku rekordnog toplotnog talasa u Japanu.

Valve dalje objašnjava da Steam Deckovo usporavanje znači da uređaj "brani sebe i vas od štete". Steam Deck će se, kažu, ugasiti ako interna temperatura uređaja premaši 105 stepeni Celzijusa, zaključuje Polygon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.