Microsoft sprema veliku promenu za korisnike Windowsa

Microsoft je postavio ciljeve za fiskalnu 2023. godinu.

Tehnopolis

Izvor: ICT Business

Utorak, 12.09.2023.

15:00

Microsoft sprema veliku promenu za korisnike Windowsa
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Prema internim dokumentima iz Microsoftove pravne bitke s Federalnom trgovinskom komisijom oko akvizicije Activision Blizzarda, Windows 11 bi mogao postati deo cloud okruženja za korisnike.

Dok Microsoft već nudi ovu uslugu pod nazivom Windows 365 za poslovne korisnike, planira da proširi operativni sistem u cloud i za sve ostale. To znači da će možda uskoro biti moguće strimovati i koristiti Windows 11 na bilo kom korisničkom uređaju, piše ICT Business.

Microsoft je postavio ciljeve za fiskalnu 2023. godinu, uključujući "razvoj računara u cloudu sa sistemom Windows 365". Također želi da izgradi širu priču zasnovanu na Windowsu 365 kako bi omogućio potpuni Windows operativni sistem dostupan putem clouda na bilo kom uređaju.

Najzanimljiviji aspekt je poređenje clouda i veštačke inteligencije za poboljšanje usluga i omogućavanje potpunog roaming digitalnog iskustva korisnika, što Microsoft već radi s Windowsom 365, uključujući integraciju s Task Viewom u Windows 11 i Windows 365 Boot za pokretanje računara u cloudu pri prijavi na fizički Windows računar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: