Kim Dotkom: MegaChat će "ubiti" Skype

Kim Dotkom pokrenuo je beta verziju kriptovanog čet servisa pod nazivom MegaChat koji je najavljivan kao “ubica Skypea”.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Nedelja, 25.01.2015.

09:59

Default images
Beta / AP Photo/New Zealand Herald, Mark Mitchell

Dotkom, internet preduzetnik i osnivač sajta Megaupload, tvitovao je u sredu o svom servisu koji će obezbeđivati video pozive, dok će u kasnijim verzijama nuditi i tekstualni čet i video konferencije.

Dotkomov trenutni servis za deljenje podataka Mega ne zahteva instalaciju dodatnog softvera i pozive upućuje putem pretraživača, iako Mega nudi Chrome i Firefox ekstenzije kako bi se “skratilo vreme uključivanja” i “ojačala bezbednost”.

Mega navodi da su takvi servisi daleko bezbedniji i da će “ubiti” Skype.

Međutim, kredibilitet Dotkoma i Mega je odavno doveden u pitanje, budući da su sa servisa ukradene šifre korisnika nedugo posle njegovog predstavljanja 2013.

Međutim, Dotkom tvrdi da su takvi problemi prošli i da nudi novac svakom ko pronađe nedostatke u postojećem servisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: