Izbrisali ste fotografiju na WhatsAppu? Evo kako da je vratite

Ako ste u WhatsAppu slučajno izbrisali neku važnu fotografiju, ne brinite - postoji nekoliko metoda pomoću kojih ih možete vratiti, ali one uključuju kontaktiranje sagovornika ili deinstalaciju aplikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92, Tportal, Makeuseof

Ponedeljak, 17.01.2022.

12:28

Izbrisali ste fotografiju na WhatsAppu? Evo kako da je vratite
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za dopisivanje, nudi mogućnost skladištenja primljenih fotografija. Ako želite da ih izbrišete, moraćete da ih izbrišete i iz razgovora i iz galerije. Prvo što možete uraditi jeste da odete u galeriju i vidite da li se fotografija tu nalazi. Ako je nema, na raspolaganju su vam neke druge opcije. Za skraćivanje pretrage uvek možete u pretragu upisati WhatsApp.

Ako ne vidite fotografiju, a koristite skladištenje u cloudu, postoji nada. Ukoliko koristite automatsko slanje slika, postoji šansa da je WhatsApp poslao sliku u oblak, objašnjava Makeuseof.

Pogledajte pod stavkama poslatih slika, u skladištu fotografija ili nekoj manjoj mapi u koju WhatsApp možda smešta slike.

Kako spasiti sliku koju je poslao netko drugi?

Pri povratku slike iz zaborava može vam pomoći kontakt s kojim ste se dopisivali - sve što je potrebno jeste da ih upitate imaju li sliku u razgovoru - ako niste koristili opciju brisanja za sve, šanse da druga osoba ima pohranjenu sliku vrlo su velike. Ako je ima, može vam je proslediti.

Kako spasiti fotografije pohranjene u sigurnosnoj kopiji?

Ako niko u grupi ili razgovoru više nema fotografiju koju tražite, uvek možete posegnuti za trikom vraćanja putem sigurnosne kopije, uz uslov da u razdoblju nakon što ste je obrisali niste radili sigurnosno skladištenje podataka s WhatsAppa. Ako jeste, u oblaku imate 'snimak' vašeg WhatsAppa nakon što ste izbrisali sliku.

Ako niste, sve što je potrebno d auradite jeste da izbrišete aplikaciju, ponovno je instalirate i uđete u razgovor u kojem se nalazila fotografija. Ako niste napravili sigurnosnu kopiju, sve što he ppotrebno d auradite jeste da je probađete i uskladištite.

Žalosna istina o vraćanju izbrisanih fotografija

Ako nijedan od ovih metoda ne pomaže, s fotografijom se, nažalost, morate pozdraviti. Podaci u razgovoru zavise od sigurnosnih podešavanja i arhiva podataka na telefonima sagovornika. To znači da ćete - ako niste uskladištili fotografiju, omogućili automatsko čuvanje, izbrisali samo za sebe ili ostavili u arhivi - do nje morati doći na neki drugi način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: