Tehnopolis

Petak, 15.09.2023.

12:00

iPhone 15 Pro modeli imaju "ekskluzivnu" funkciju koja je na jeftinim Androidima već godinama

Apple je sa iPhone 15 serijom ponovo uradio ono po čemu je poznat od ranije – već poznate i dostupne funkcije sa drugih platformi je promovisao kao nešto do sada neviđeno.

Izvor: B92

iPhone 15 Pro modeli imaju
Foto: Profimedia

iPhone 15 serija stiže sa nekim novitetima, koji uključuju podršju za USB-C konekciju, Precision Finding, novi Action Button... Ali je svima pažnju privukao jedan drugi "novitet".

U pitanju je karakteristika displeja, odnosno brzina osvežavanja ekrana koja meri koliko često se statična slika ekrana menja u sekundi i meri se u hercima (Hz).

Apple je za svoje iPhone 15 Pro i Pro Max modele rezervisao Pro Motion podršku za osvežavanje ekrana do 120 Hz, dok su iPhone 15 i 15 Plus ostali na 60 Hz osvežavanju ekrana.

Ovo je privuklo pažnju mnogih, a jedan korisnik je na platformi X istakao da je ovo prava pljačka od strane Apple-a jer podršku z 120 Hz osvežavanje ekrana već godinama imaju Android telefoni, pa čak i oni sa cenom do 200 dolara. Ne opravdava se izostanak 120 Hz podrške na iPhone modelima koji nemaju "Pro" u nazivu. "120 Hz nije 'Pro' funkcija... iPhone od 800 dolara ne bi trebalo da bude lansiran sa ekranom od 60 Hz u 2023. godini! Potrošači su opljačkani, prestanite da pokušavate da opravdavate panel od 60 Hz na telefonu od 800 dolara", istakao je korisnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

14 h

Podeli: