Google vraća aplikacije u Honor telefone – prvi takav Honor 50 stiže i u Srbiju

Serija Honor 50 biće prva koja će moći da se isporučuje sa Google-ovim aplikacijama i uslugama, saopštio je Honor, lansirajući Honor 50 i Honor 50 Pro u Kini, a prema tweet-ovima koji govore o globalnoj dostupnosti, jasno se i vidi ispisano da stiže i u Srbiju.

Izvor: B92
Podeli

U izjavi, Honor kaže da će njeni telefoni proći Google-ov pregled bezbednosti i da će "Honor uređaji zato imati mogućnost da koriste Google mobilne usluge ("GMS"), odnosno da one budu unapred instalirane na kompatibilnim uređajima, u skladu sa Google-ovim modelima licenciranja i upravljanja."

"Potrošači će moći da iskuse Honor pametne telefone i tablete opremljene GMS-om", rekla je kompanija. Portparol je potvrdio da Honor uređaji na koje se poziva u izjavi uključuju novo najavljeni Honor 50. Uređaj će biti dostupan za naručivanje u Kini 25. juna i doći će na međunarodna tržišta kao što su Francuska, Malezija, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija Arabije i Velike Britanije kasnije, i uz našu zemlju čija se slova jasno vide na fotografiji u tvitu ispod.

Honor nije mogao da isporučuje Google-ove aplikacije i usluge, uključujući Google Play Store, na svojim telefonima otkako je njegova bivša matična kompanija Huawei stavljena na američku crnu listu, što je primoralo Google da povuče svoju Android licencu. Ono što se promenilo sa serijom 50 je da je Huawei prodao Honor krajem prošle godine, omogućavajući kompaniji da ponovo sarađuje sa Google-om. U međuvremenu Huawei još uvek ne može da koristi Google-ov softver i pozicionira svoj HarmonyiOS kao zamenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.