Google Pixel 2 XL već pati od ozbiljnih boljki

Google će udvostučiti garanciju na novi flegšip uređaj, nakon pritužbi na kvalitet ekrana.

Tehnopolis

Izvor: BBC

Ponedeljak, 30.10.2017.

10:59

Google Pixel 2 XL već pati od ozbiljnih boljki
Foto: Gettyimages

Neki vlasnici novog Pixel 2 telefona primetili su da prikaz na ekranima deluje izmenjeno i to nakon samo nekoliko nedelja od lansiranja veće verzije novog telefona.

Forume i sajtove za telefone preplavili su komentari korisnika, kojima je ekran podložan tzv. „burn-in“ problemu. Ovo je gotovo prepoznatljiv OLED fenomen, koji se pojavljuje kad sadržaj na ekranu ostane trajno „utisnut“ u matricu nakon produženog prikaza statičke slike.

Google tvrdi da je reč o efektu koji je "u skladu sa drugim premijum telefonima", ali obećava da će uvesti softverska ažuriranja koja bi trebalo da produže životni vek ekrana, a garancija će trajati dve umesto godinu dana u SAD (u Evropi je i inače dve godine).

Biće lansiran novi modul za zasićene boje u narednih nekoliko nedelja, zbog pritužbi na potpuno bledu sliku.

Pixel 2XL, koji je pogođen ovim problemom, trenutno je dostupan samo u SAD.

Analitičarka BBC Karolina Milanesi kaže da ovo nije dobar početak za uređaj.

"Google je napravio veliki iskorak u tržište uređaja i proširio svoj spektar proizvoda. To otvara pitanje da li ta firma može da izdrži tako veliki pritisak", kaže ona.

Prethodni uređaj Google-a, Pixel, imao je dobre ocene kritičara, ali je na kraju zauzeo samo 0,5 odsto svetskog tržišta pametnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: