Brišu se i označavaju objave: Twitter u borbi protiv antivaksera

Društvena mreža Twitter pridružila se ratu protiv dezinfomacija o vakcinaciji protiv koronavirusa, i od danas će početi da briše najštetnije dezinfomacije o vakcinaciji i vakcini, a najavila je i da će tvitovi koji sadrže nepouzdane informacije biti posebno označeni.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2020.

11:00

Brišu se i označavaju objave: Twitter u borbi protiv antivaksera
Foto: Depositphotos / alexeynikov

Twiter je saopštio da se nova pravila uvode "pošto u svetlu globalne pandemije, dezinformacije o vakcini predstavljaju značajnu i rastuću opasnost za javno zdravlje".

"Usredsređeni smo na neutralisanje obmanjujućih informacija koje potencijalno mogu da nanesu najozbiljniju štetu zdravlju i dobrobiti ljudi. Imamo važnu ulogu kao mesto gde ljudi u dobroj veri raspravljaju i diskutuju o ključnim zdravstvenim pitanjima", naveo je Twitter u saopštenju.

Najnovijim proširenim pravilima u borbi protiv dezinformacija, Twitter sledi primer platformi kao što su Facebook i YouTube, koje su već ranije donele slične odluke, preneo je portal Euraktiv Srbija.

Facebook već sprovodi politiku uklanjanja poruka sa lažnim informacijama o koronavirusu koje mogu da nanesu "neizbežnu fizičku štetu".

Ranije ovog meseca je tu politiku proširio na objave sa tvrdnjama o vakcini koje su stručnjaci nedvosmisleno pobili, kao što su teorije zavere, poput one o mikročipovima, ili pogrešne tvrdnje o bezbednosti efikasnosti, sastojcima ili nuspojavama vakcine.

YouTube je sa ovim krenuo još ranije, pa tako od oktobra briše i blokira dezinformacije o tada još potencijalnim vakcinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: