Besni na Apple jer im iOS 17 zaglupljuje iPhone

Neki iPhone korisnici su se požalili da njihov telefon ne funkcioniše na odgovarajućem nivou od ažuriranja na iOS 17.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2024.

16:23

Besni na Apple jer im iOS 17 zaglupljuje iPhone

Namena softverskih ažuriranja je da poboljšaju performanse telefona. Pored toga što dodaju nove funkcije, često otklanjaju ranjivosti i poboljšavaju bezbednost.

iPhone je poznat po tome da ima dug životni vek, zahvaljujući širokom ciklusu nadogradnji iOS-a koje Apple obezbeđuje. Međutim, neki korisnici nisuz previše srećni i zadovoljni radom svog iPhone-a nakon što su instalirali iOS 17.

Korisnici su na Redditu podelili neka od svojih iskustava, a u njima se ističu nemogućnost da iPhone obavlja osnovne zadatke, koje stariji iPhone modeli bez problema odrađuju.

Jedan korisnik, koji je izvršio nadogradnju sa iPhone 12 Pro na iPhone 15 Pro model, kaže da njegov telefon sada ne može da automatski ispravlja greške u kucanju (autocorrect). Ističe da Iphone 15 Pro sada "predlaže najgluplje reči, a autokorekcija jednostavno ne funkcioniše kako bi trebalo".

"Na primer, kada ukucam "geramny", telefon jednostavno neće razumeti da bi to trebalo da bude "Germany", ističe on. "Ali prikazaće nemačku zastavu u predlozima tastature".
Is it just me or did the iPhone become dumber?
byu/B4DR1998 iniphone
Takođe, neki korisnici ističu nemogućnost najnovijeg operativnog sistema da zaustavi alarm da se aktivira čak i kada bi korisnik bio potpuno budan i koristio je telefon.

"Sa iPhone 12 Pro, imao sam dane kada bih se probudio pre nego što bi se oglasio alarm koji sam podesio u aplikaciji Sleep/Health. Kada bih koristio telefon nakon buđenja, on bi rekao nešto poput: >Izgleda da ste već budni. Da li želite da otkažete alarm koji ste postavili?"

"To je bilo super zgodno jer mi zaista više nije bio potreban alarm. Sada iPhone 15 Pro, iz nekog razloga, to više ne radi. Dakle, kad god se probudim ranije alarm se uvek oglasi", ističe korisnik.

Neki korisnici su se složili da je njihovo iskustvo donekle slično i smatraju su da iOS 17 nije tako pametan kao prethodne verzije. Jedan korisnik je naveo slične probleme i istakao je da aplikacija za tastaturu na iOS-u 16 radi besprekorno, što sugeriše da je novi operativni sistem glavni krivac.

Ovi komentari su u najmanju ruku iznenađujući, posebno u vreme kada proizvođači pametnih telefona čine svoje telefone veoma moćnim ubacujući u njih i moći veštačke inteligencije. Apple je uvek naglašavao različite funkcije za poboljšanje iskustva korišćenja pametnog telefona ali izgleda da je stvarnost ponekada drugačija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: