Tehnopolis

Ponedeljak, 18.09.2023.

14:10

Apple: "iPhone 15 Pro biće najbolja konzola za igranje"

U Appleu su svesni da njihov mobilni uređaj iPhone 15 Pro baš i ne može da se nosi s hardverskim sposobnostima tri kilograma teških konzola. Ali, pronašli su novi ugao za argument zašto je iPhone najbolja konzola.

Izvor: hcl.hr

Apple:
Foto: Profimedia

iPhone 15 Pro pokretaće igre kao što su Assassin's Creed Mirage, Resident Evil 4 remake i Death Stranding. Ili kako to u Appleu kažu: rang igara za konzole. Iako to nije impresivno sa strane uređaja koji košta dvostruko više od tih konzola i u paketu ne dolazi ni s kontrolerom kojeg preporučaju za igranje tih igara, svakako je impresivno s tehničke strane.

Čisto podatak za razmišljanje: iPhone 15 pro je težak svega 221 gram, dok najlakši PlayStation 5 teži 3,4 kilograma. Sama ideja da ta dva uređaja pokreću isti tip igara zvuči pomalo nadrealno, ali ipak će postati stvarnost.

Iz Applea su u razgovoru za IGN otkrili nekoliko detalja o toj mogućnosti i izjavili nekoliko stvari koje zvuče kao klasičan marketinški spin.
  • Potvrđeno je tako da će iPhone moći da se poveže na eksterni 4K ekran i pokretaće igre, ali će igre, kao i obično, diktirati u kojoj se rezoluciji prikazuju i s kakvim performansama;
  • Potvrđeno je da sa softverske strane Apple vodi računa da ne dođe do pregrevanja uređaja tokom igranja ovako zahtevnih igara;
  • Developeri ne moraju nužno da prilagođavaju igre za kontrole dodirom, što znači da neke neće moći da se igraju na iPhoneu bez zasebnog kontrolera.
Iz Applea su u intervjuu takođe izjavili da vjeruju da će iPhone 15 Pro biti najbolja konzola za igranje. E sada, svesni su oni da to ne znači da će biti hardverski najsposobnija niti igrama najbogatija platforma. Zato su smislili novi argument. U Appleu kažu da su fokusirani na proizvođače igara i na same igre, a ne na takmičenje s drugim konzolama. Ipak, naglašavaju da je praktično to što višenamenski uređaj poput iPhonea sada može da posluži i kao konzola za igranje koju imate sa sobom u svakom trenutku.

"Mislim da se kaže da je najbolja konzola ona koju imaš uz sebe. iPhone 15 Pro zato će biti najbolja konzola za igranje", izjavio je Džeremi Sandmel iz kompanije Apple.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: