Tehnopolis

Utorak, 13.09.2022.

13:40

Apple Dynamic Island uskoro i na Androidu? Pogodite ko ga prvi kopira

Kako to obično biva, nije bilo potrebno previše vremena da se pojavi kopija neke potpuno nove opcije koju je implementirao Apple.

Izvor: Bajtbox

Default images

Prošle je nedelje kompanija Apple predstavila svoju iPhone 14 seriju. Ona donosi neke manje novine, pre svega, kod Pro modela. To se, u prvom redu, odnosi na novi dizajn prednje strane, jer je Apple napokon odlučio da odbaci klasični notch i umesto njega stavi izduženi otvor.

Ovaj otvor Apple naziva Dynamic Island, a kako mu i naziv sugeriše, uvek je aktivan i ima razne funkcije. Nešto slično ne postoji na Android telefonima, ali da li će stići ubrzo?

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max na prednjoj strani sada imaju otvor, koji je poprilično funkcionalan. U njemu se mogu prikazivati razne stvari, kao što su očitavanje Face ID-a, reprodukcija muzike, kontrola poziva itd.

I kako to obično biva, nije bilo potrebno previše vremena da se pojavi kopija neke potpuno nove opcije. Tako je sada od strane tima Mi Theme Developers za Xiaomi MIUI, razvijena funkcija koja je zapravo ništa drugo neko kopija Appleove Dynamic Island funkcije. Kako to izgleda, pogledajte u kratkom video klipu ispod, koji je objavljen na Twitteru.

Ovo je tek prvi, verovatno u nizu poteza programera za Android korisničke interfejse, kojima će pokušati da kopiraju Apple Dynamic Island.

S druge strane, ne bi nas čudilo da već sledeće godine vidimo i Android telefone s istim otvorom pri vrhu ekrana i sa istim funkcijama, s obzirom na to da su do sada poprilično slepo sledili Apple kada je reč o nekim dizajnerskim detaljima. Tu, pre svih, mislimo na neke kineske kompanije, koje su u prvom redu tada prihvatile notch/izrez koji je Apple zapravo prvi implementirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: