4 nove funkcije koje donosi iOS 15 - na uređajima 20. septembra

Apple-ove nadogradnje za iOS 15, iPad OS 15 i WatchOS 8 stižu 20. septembra, danima pre nego što će nadogradnju dobiti iPhone 13. Najnovija verzija iOS-a dodaje nove funkcije za FaceTime i Messages, pametnija obaveštenja i novu funkciju LiveText.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

07:48

4 nove funkcije koje donosi iOS 15 - na uređajima 20. septembra
Foto: rafapress / Shutterstock.com

S ažuriranjem, vlasnici iPhone-a i iPad-a mogu iskoristiti poboljšanja FaceTime-a, uključujući dodavanje prostornog zvuka i funkcija za smanjenje buke kako bi se uklonili ometajući pozadinski zvukovi, obnovljena aplikacija Messages dodaje novu funkciju “deljeno sa vama“ koja olakšava praćenje fotografije, muzike i članaka u vestima koji se dele u razmeni poruka sa posebnim odeljkom za deljeni sadržaj.

Apple takođe menja svoja obaveštenja, sa novim alatima za kontrolu kako i kada primate push upozorenja. Novi režimi„Fokus“ ​​omogućava vam da isključite sva upozorenja osim aplikacija i ljudi od kojih želite da čujete, a možete i da postavite posebne profile za rad, spavanje i druge aktivnosti. Ovi profili takođe mogu da promene raspored aplikacija na vašem početnom ekranu na osnovu aplikacija koje ćete najverovatnije koristiti tokom dana.

Jedna od intrigantnijih karakteristika iOS 15 je Live Text, koji koristi kameru za skeniranje vašeg okruženja i iznošenje relevantnih informacija. Ako ga, na primer, usmerite na belu tablu, mogao bi izvući pisani tekst da biste ga podelili. Takođe bi mogao identifikovati umetnost, znamenitosti, biljke i kućne ljubimce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: