Google Pixel 6 možda ima unapređenu kameru ali i razočaravajući čipset

Jedan od najuzbudljivijih aspekata Google Pixel 6 asortimana do sada je očigledna upotreba sopstvenog čipseta kodnog imena Whitechapel, ali sada smo čuli nešto više o tome i sada ne zvuči baš tako uzbudljivo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2021.

19:00

Default images

Prema Max-u Weinbach-u, novinaru IT magazina AndroidPolice, razgovarajući sa Miriam Joire na njenom Mobile Tech Podcast-u, Whitechapel čipset će po snazi biti negde između vrhunskog Snapdragon 888 i Snapdragon 865, koji je bio vodeći Android čipset u 2020. godini.

To ga možda stavlja u liniju sa Snapdragonom 870, ali Weinbach ovo nije precizirao. U svakom slučaju, zvuči kao da Whitechapel nije najjači od procesora na tržištu čemu su se mnogi nadali. Ipak, možda će imati neke prednosti u određenim oblastima, sa fokusom na veštačku inteligenciju i mašinsko učenje, što bi, između ostalog, moglo koristiti fotografiji.

Čipset očigledno pravi Samsung koristeći 5nm postupak (isti proces kao Snapdragon 888 i Samsung-ov Exynos 2100), a Pro varijanta će imati ekran od 120Hz, kao i bateriju od 5.000mAh, skener otiska prsta na ekranu i mmWave 5G. Standardni Pixel 6 ima manji ravni ekran sa brzinom osvežavanja od 120 Hz i manju bateriju. Ova dva telefona takođe imaju novi, veći senzor glavne kamere. Weinbach nije ulazio u bilo kakve druge detalje o specifikacijama, ali prethodne informacije koje su našle put na internet sugerišu 6,67-inčni zakrivljeni AMOLED ekran na Pixel 6 Pro i 6,4-inčni ravni ekran na Pixel 6, s tim što Pro model očigledno takođe ima glavnu kameru od 50MP, 8MP periskopski objektiv sa 5x optičkim zumom i "ultrawide" objektiv.

Prema nezvaničnim informacija, Google Pixel 6 će se pojaviti u oktobru u nekoliko boja - breskva, pesak, ružičasta, srebrni i crni model i zelena opcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: