TikTok šokiran Trampovom naredbom, ide na sud

Kompanija TikTok je saopštila danas da je šokirana izvršnom naredbom predsednika SAD Donalda Trampa o zabrani ove aplikacije za deljenje video zapisa u zemlji, i najavila da će se obratiti sudovima u SAD kako bi obezbedila fer tretman na američkom tržištu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

14:25

TikTok šokiran Trampovom naredbom, ide na sud
Foto: Getty/Justin Sullivan / Staff

“Upotrebićemo sve raspoložive pravne lekove kako bismo obezbedili da se ne pogazi vladavina prava i da se prema našoj kompaniji i korisnicima postupa pošteno - ako to ne čini administracija, onda bar američki sudovi", naveo je TikTok na svojoj veb stranici, prenosi Rojters.

Tamp je sinoć izdao izvršne naredbe o zabrani transakcija s kineskim kompanijama BajtDens, vlasnikom aplikacije TikTok za deljenje video zapisa, i Tencentom, koji poseduje aplikaciju za razmenu poruka ViČet. Naredbe stupaju na snagu za 45 dana.

Iz Tencenta su, prema britanskom Gardijanu, saopštili da analiziraju izvršnu naredbu kako bi u potpunosti sagledali šta ona znači.

U međuvremenu, oglasilo se i kinesko Ministarstvo spoljnih poslova poručivši da se odlučno protivi izvršnoj naredni predsednika Trampa.

Kina će braniti legitimna prava i interese kineskih kompanija, rekao je Vang Venbin, portparol Ministarstva spoljnih poslova na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: