Nova Xiaomijeva perjanica na brutalnom testu izdržljivosti VIDEO

Kinska kompanija Xiaomi tvrdi da je, za svoj najnoviji premijum telefon - Mi 9, koristila safirno staklo za zaštitu glavne kamere.

Izvor: LetsGoDigital, Benchmark
Podeli
Printscreen YouTube/JerryRigEverything
Printscreen YouTube/JerryRigEverything

Ta tvrdnja je bila dovoljan izazov za Zaka sa YouTube kanala JerryRigEverything, koji je odlučio da testira izdržljivost ovog segmenta telefona.

Xiaomi nije prvi koji se odlučio na to da koristi safir kako bi zaštitio svoje kamere. Apple takođe koristi ovu tehnologiju, mada je Nelson manje-više prozvao kompaniju pokazujući u svom testu da materijal nije toliko otporan na ogrebotine. Prema svemu sudeći, Xiaomi je zadesila ista sudbina.

Test grebanja sa Mosovom skalom je otkrio da je safirno staklo više staklo nego safir, a ogrebotine su primetne na šestom nivou, uz dublje grebanje na nivou sedam. Detektor dijamanta je, doduše, detektovao prisustvo određene količine safira pomešanog sa staklom.

Dobra vest je da je, izuzev nezgode sa safirnim staklom, Xiaomi Mi 9 izdržljiv koliko i drugi premijum telefoni, s tom razlikom sto stiže po gotovo duplo nižoj ceni, uz iste premijum karakteristike.

Vesti

Kako da manje koristite telefon?

Mnogi od nas se oslanjaju na pametne uređaje u gotovo svim svakodnevnim aktivnostima: od buđenja ujutru do ubijanja dosade. Postoje, međutim, načini da upotrebu mobilnog telefona smanjite ukoliko pripadate onoj grupi ljudi koja je maltene zaboravila kako da živi bez smartfona.

Vesti utorak 26.03. 21:05 Komentara: 0
strana 1 od 32 idi na stranu