Tehnopolis

Utorak, 25.05.2021.

19:00

Google Pixel 6 možda ima unapređenu kameru ali i razočaravajući čipset

Jedan od najuzbudljivijih aspekata Google Pixel 6 asortimana do sada je očigledna upotreba sopstvenog čipseta kodnog imena Whitechapel, ali sada smo čuli nešto više o tome i sada ne zvuči baš tako uzbudljivo.

Izvor: Techradar

Default images

Prema Max-u Weinbach-u, novinaru IT magazina AndroidPolice, razgovarajući sa Miriam Joire na njenom Mobile Tech Podcast-u, Whitechapel čipset će po snazi biti negde između vrhunskog Snapdragon 888 i Snapdragon 865, koji je bio vodeći Android čipset u 2020. godini.

To ga možda stavlja u liniju sa Snapdragonom 870, ali Weinbach ovo nije precizirao. U svakom slučaju, zvuči kao da Whitechapel nije najjači od procesora na tržištu čemu su se mnogi nadali. Ipak, možda će imati neke prednosti u određenim oblastima, sa fokusom na veštačku inteligenciju i mašinsko učenje, što bi, između ostalog, moglo koristiti fotografiji.

Čipset očigledno pravi Samsung koristeći 5nm postupak (isti proces kao Snapdragon 888 i Samsung-ov Exynos 2100), a Pro varijanta će imati ekran od 120Hz, kao i bateriju od 5.000mAh, skener otiska prsta na ekranu i mmWave 5G. Standardni Pixel 6 ima manji ravni ekran sa brzinom osvežavanja od 120 Hz i manju bateriju. Ova dva telefona takođe imaju novi, veći senzor glavne kamere. Weinbach nije ulazio u bilo kakve druge detalje o specifikacijama, ali prethodne informacije koje su našle put na internet sugerišu 6,67-inčni zakrivljeni AMOLED ekran na Pixel 6 Pro i 6,4-inčni ravni ekran na Pixel 6, s tim što Pro model očigledno takođe ima glavnu kameru od 50MP, 8MP periskopski objektiv sa 5x optičkim zumom i "ultrawide" objektiv.

Prema nezvaničnim informacija, Google Pixel 6 će se pojaviti u oktobru u nekoliko boja - breskva, pesak, ružičasta, srebrni i crni model i zelena opcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: