IKEA u problemu – hakeri napadaju putem mejlova

IKEA se trenutno bori sa sajber napadima – hakeri ciljalju zaposlene u kompaniji putem mejlova.

Izvor: B92, Bleeping Computers

Nedelja, 28.11.2021.

17:22

IKEA u problemu – hakeri napadaju putem mejlova
Foto: EPA/DAVID CHANG

Hakeri trenutno koriste zanimljivu tehniku – kradu korporacijske mejlove i odgovaraju na sve sa linkovima koji sadrže virus i taj malver po otvaranju mejla ulazi kroz dokumente u kompjutere zaposlenih.

S obzirom da mejlovi od hakera stižu kao legitimni mejlovi unutar kompanije zbog odgovora na iste, zaposleni će ih otvarati misleći da stižu direktno iz firme i tako će malver lako pronaći svoj put na njihove kompjutere.

IKEA je upozorila svoje zaposlene na ovu situaciju i njihove druge organizacije, dobavljači biznis partneri su takođe meta napada, saopštila je kompanija.

Tražili su od svojih radnika da budu veoma oprezni i da dobro provere mejl pre nego što ga otvore.

IT služba kompanije je upozorila radnike da se na kraju linka nalazi sedmocifreni broj i da će tako znati da je virus, ali je preporuka da ne otvaraju više nijedan mejl i da preko Microsoft Teamsa jave njima da uklone problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: