Ponedeljak, 19.07.2021.

16:44

Samsung napravio kolosalni MicroLED ekran koji ima 1.000-inča

Samsung objavljuje novu verziju prošlogodišnjeg The Wall-a, ogromnog modularnog MicroLED ekrana. Veličinom od preko 1.000 inča, novi ekran je namenjen preduzećima i komercijalnim aplikacijama, umesto za široke narodne mase.

Izvor: The Verge

Default images

Za sada je taj ekran dostupan na "odabranim tržištima", ali u Samsung-ovom saopštenju za javnost nije navedena cena tako da možemo samo da pretpostavljamo o kojem se gigantskom iznosu cene ovog kolosalnog ekrana radi.

Poboljšanja uključuju LED diode koje su i do 40 procenata manje nego prošle godine, za koje Samsung kaže da bi trebalo da dovedu do većeg kontrasta i bolje tačnosti boja. Čistoća boja The Wall-a takođe je poboljšana u odnosu na model 2020. godine, a Samsung se hvali da ima novi AI procesor koji dodatno poboljšava kvalitet slike i kontrast i uklanja šum. Takođe, debljina displeja je prepolovljena.

Ekran ima rezoluciju 8K sa brzinom osvežavanja od 120Hz, a budući da se sastoji od modularnih panela, može biti raspoređen u više različitih konfiguracija, uključujući ultraširoku rezoluciju 15.360 x 2.160 16K. Samsung kaže da novi model 2021 može biti uređen da bude konkavan, konveksan ili da se instalira u druge položaje, poput vešanja, montiranja na plafon ili ugradnje u obliku slova L.

Novi The Wall je najnoviji Samsung-ov ekran koji koristi svoju MicroLED tehnologiju, koja se oslanja na niz samoemisionih LED dioda za stvaranje slike, umesto na LCD sloj kao većina tradicionalnih televizora. To znači da paneli mogu stvoriti bolje nivoe crne potpuno isključivanjem piksela, slično efektu koji ćete videti od OLED televizora, ali bez tradicionalnih OLED-ovih ograničenja poput rizika od izgaranja i nižeg maksimuma osvetljenosti u odnosu na LCD panele. Samsung je saopštio da njegova "najnovija verzija The Wall-a ima maksimalnu osvetljenost od 1.600 nita, dok najbolji od LG-ovih OLED-ova i dalje doseže ispod 1.000."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: