Najtraženiji IT predavač na svetu dolazi u Beograd

Jedan od najtraženijih IT predavača na svetu Uncle Bob Martin, doputovaće ovog aprila u Beograd. Njegovo predavanje ITijevci u Srbiji će po prvi put kod nas moći da čuju na ITkonektu, koji se održava 13. i 14. aprila u Belexpo centru u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

19:20

Najtraženiji IT predavač na svetu dolazi u Beograd
Foto: Promo

Prijave za IT konferenciju, na kojoj će gostovati i drugi popularni svetski IT predavači, već je počela i otvorena na www.itkonekt.com. Paralelno sa IT konferencijom održava se i IT job fair, za koji je ulaz besplatan, a već je pristiglo preko 2000 prijava.

Ovo je prvi put da Uncle Bob Martin dolazi u naše krajeve i u Srbiju. Gotovo svi ITjevci u našoj zemlji znaju za ovu legendu u IT-ju, svetski poznato ime, i priželjukuju da ga vide uživo. Ovo je jedinstvena prilika da srpski IT stručnjaci čuju predavanje Uncle Boba, za kojeg mnogi ITjevci u svetu kažu da je najbolji predavač kojeg su ikada slušali.

Uncle Bob programira od 1970. godine i poseduje ogromno znanje u razvoju software-a. On je jedan od 17 vizionara koji su se sastali 2001. godine da diskutuju o novim metodama u IT industriji. Rezultat toga je bio čuveni Agile Manifesto, koji i dan danas igra značajnu ulogu u IT-ju.

Uncle Bob je objavio više desetina stručnih knjiga i članaka, koje ITjevci širom sveta koriste kao svoju obaveznu literaturu. IT stručnjaci u Srbiji će imati priliku da ga čuju na ITkonektu, koji će se održati 13. i 14. Aprila u Belexpo centru, a prijave su već otvorene na www.itkonekt.com.

Osim u Beogradu, ITkonekt se održava u još četiri grada u Srbiji i regionu: Novom Sadu (6. aprila), Nišu (20. aprila), Kragujevcu (24. aprila) i Zagrebu (14. aprila).

U svakom od ova tri grada na ITkonektu će se održavati paralelno IT konferencija i IT job fair. Na ovaj način tokom meseca aprila, ITkonekt obeležava Mesec u IT-ju i okuplja IT scene u pet gradova u Srbiji i regionu.

Prošle godine, ITkonekt je okupio tri najveće IT scene u Srbiji: u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sa preko 5500 posetilaca u ova tri grada. Ove godine se očekuje još veći broj posetilaca u svim gradovima, a naročito u Beogradu u kojem se zbog posete Uncle Boba očekuje veliko interesovanje posetilaca iz celog regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: