Windows 11 može da se uspori nakon novog ažuriranja, ali postoji rešenje

Kada su u pitanju softverske nadogradnje, sigurno je većina imala problema sa nadogradnjom Windowsa. Ni Windows 11 nije izuzetak u tom smislu, a to potvrđuje i novi problem koji se desio s najnovijom nadogradnjom. Ali, postoji rešenje, istina ne tako popularno, ali postoji…

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2023.

09:50

Windows 11 može da se uspori nakon novog ažuriranja, ali postoji rešenje
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Najnovije Microsoftovo ažuriranje za Windows 11 uzrokuje probleme s performansama nekim korisnicima, posebno onima koji na svom SSD-u imaju instaliran operativni sistem. Pojavili su se brojni izveštaji korisnika koji ističu da njihov SSD nakon nadogradnja radi znatno sporije.

Izgleda da su problemi s performanama velikim delom usmereni na sisteme koji su instalirani na SSD. SSD odlikuju odlične brzine, zbog čega ga mnogi korisnici preferiraju u odnosu na tradicionalni HDD. Međutim, nakon najnovijeg ažuriranja Windowsa 11, čak i vrhunski NVMe SSD-ovi doživljavaju drastične padove performansi.

Neki korisnici Reddita prijavli su da je brzina čitanja i upisa podataka na njihovim SSD-ovima pala sa 7.000 na svega 3.000, a ponekad čak i na 1.000. Ove brzine prouzrokuju duže vreme pokretanja svih radnji na računaru, sporije učitavanja igara itd.

Microsoft bi tek trebalo da zvanično prizna ovaj problem i ponudi rešenje, a do tada će korisnici morati da preuzmu stvar u svoje ruke. Najbolji način da se rešite problema jeste deinstaliranje problematične nadogradnje (KB5023706) i čekanje da Microsoft pošalje novu, ispravnu nadogradnju.

Kako biste deainstalirali ažuriranje potrebno je da u polje za pretraživanje ukucate "Podešavanja ažuriranja Windowsa", zatim pronađete "Prikaži historiju ažiriranja“, pa da u tom delu pronađete poslednje ažuriranje (verovatno poslednje) koje ste instalirali (KB5023706) i kliknete na „Deinstaliraj“.

Na kraju napominjemo da i u budućnosti budete oprezni sa Microsoftovim nadogradnjama Windowsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: