Gejmeri više vole Windows 10 nego Windows 11

Microsoftov aktuelni operativni sistem je izgubio tržišni udeo tokom prošlog meseca na Steam platformi.

Izvor: B92, Softpedia
Podeli
Foto: Stanislaw Mikulski / Shutterstock.com
Foto: Stanislaw Mikulski / Shutterstock.com

Windows 11 je najnoviji i najveći Microsoftov operativni sistem, a kako je široka rasprostranjenost platforme dostignuta, ima smisla što ga sve više korisnika isprobava.

Međutim, prema podacima koje je objavila Valveova Steam gejming platforma, neki od korisnika koji su isprobali Windows 11 zapravo su se nakon toga vratili na Windows 10. Microsoftov najnoviji operativni sistem je izgubio tržišni udeo tokom prošlog meseca.

Windows je i dalje vodeća gejming PC platforma, sa tržišnim učešćem od 97,03 procenta što predstavlja povećanje od 0,66 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Windows 10 64-bit je tokom juna predstavljao najveće uznenađenje, a zabeležio je rekordan rast od 1,91 procenat (drži 73,17% tržišta). Windows 11 je imao pad od 0,11 odsto i sada drži 21,12% tržišta.

Kada su ostali operativni sistemi u pitanju, macOS je drugi najpopularniji izbor, ali sa ukupnim učešćem od svega 1,74 procenta. Linux je tokom juna ostvario rast i sada drži 1,23 odsto učešća na uređajima na kojima je instaliran Steam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.