Računari 0

13.03.2024.

15:13

Konačno rešen "sveti gral" problema Windowsa: Rupu koristili hakeri iz Severne Koreje

Nakon šest meseci, Microsoft je objavio ispravku za takozvani "sveti gral" niza ranjivosti u Windowsu.

Izvor: B92

Konačno rešen "sveti gral" problema Windowsa: Rupu koristili hakeri iz Severne Koreje
Shutterstock/Thannaree Deepul

Podeli:

Istraživači za sajber bezbednost iz kompanije Avast obavestili su Microsoft o "svetom gralu" bezbednosnih ranjivosti u Windowsu, koji je koristila Lazarus grupa hakera iz Severne Koreje.

Rootkit ranjivost se odnosi na iskorišćavanje "admin-to-kernel" greške, koja je u vezi sa drajverom za AppLocker. Ova aplikacija se koristi za odobravanje softvera kreiranog za Windows.

Napadač bi mogao da iskoristi ranjivost kako bi prevario kernel, a Lazarus grupa je ovo koristila za dobijanje pristupa Windows kernelu, kako bi se kasnije instalirao FudModule rootkit.

Iz Avasta kažu da je zakasneli odgovor Microsofta o ovoj ranjivostipokazuje kompanijino mišljenje o ozbiljnosti te ranjivosti.

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: