Tehnopolis

Petak, 17.03.2023.

11:45

Red Bull ima gejming PC u obliku Formule 1 – za cenu ne pitajte

Kompanija Red Bull prodavaće gejming PC u obliku svog bolida za Formulu 1, uspešnog modela RB18. Cena? Bolje ne pitajte.

Izvor: hcl.hr

Default images

Jasno je svima da je današnji high-end rang PC gejminga cenom skuplji nego što ikada pre bio u ovom veku. Ali, kada je bal, zašto ne bi bio maskenbal? Red Bull nudi gejmerski sistem u obliku svog uspešnog bolida RB18, kojim je prošle sezone osvojeno 17 trka (od ukupno 22) Formule 1.

Iz Red Bulla nisu otkrili koje će komponente imati ova "konfiguracija", ali zato jes otkrili cenu. Postojaće dva modela: Race Edition za 85 hiljada evra i Championship Edition za 112 hiljada evra.

Zašto tako skupo? Osim zbog toga "što mu se može", stvar je u tome što se delovi za ovaj PC gejming sistem proizvode istim procesom kao i spoljni delovi F1 bolida. Drugim rečima, ovo je najbliže što će vam biti omogućeno da sedite u F1 bolidu a da zaista ne sedite u stvarnom F1 bolidu.

"Vožnja Formula 1 bolida je nešto što većina nas može samo da sanja, ali ovaj simulator je najbliže pravoj stvari. Memento Exclusives su napravili vozilo u kojem utrkivanje možete smestiti u svoju kuću", stoji u zvaničnoj izjavi.

Naravno, u ovom sistemu možete i da igrate F1 22, 23 i koju već verziju igre želite – i onda možete da se žalite na nerealističnost te igre kao i svi drugi smrtnici koji ju ne igraju na PC-u u obliku Red Bullovog bolida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: