Ovaj programski jezik je sjajan za početnike, ali i za iskusne stručnjake

Bez obzira na to da li ste već zakoračili u svet informacionih tehnologija, te vam programski jezici nisu strani, ili tek planirate da započnete svoju karijeru programera, ovo morate da znate – Python je programski jezik koji ne smete da zaobiđete.

Podeli
Foto: LINK Group
Foto: LINK Group

Pre svega, svoju popularnost Python je stekao zahvaljujući brojnim dobrobitima koje pruža kako početnicima, tako i programerima sa iskustvom.

Lako se uči i besplatan je za korišćenje

Ime jezika Python potiče od britanske televizijske komedije „Monty Python’s Flying Circus”. Time je Gvido van Rosum, koji je započeo razvoj ove tehnologije, želeo da naglasi svoj osnovni cilj pri pravljenju novog jezika – da programiranje postane zabavno kao i pomenuta serija.

Zbog činjenice da se Python uči brzo i da ne zahteva mnogo uloženog vremena, ovo je programski jezik za koji se odlučuju početnici, ali i programeri koji žele da savladaju novu tehnologiju. U njegove glavne karakteristike spadaju jednostavnost, odnosno preglednost pisanja koda, i lakoća sa kojom se može savladati, čak i ako ne posedujete predznanja iz programiranja.

Pored toga, ovo je jezik koji se može instalirati na svakom popularnijem operativnom sistemu, a pri tome je besplatan za korišćenje, što znači da je svakome lako dostupan.

Prilikom učenja ovog jezika primetićete da nema komplikovanih koraka, a proces pronalaženja i otklanjanja bagova neverovatno je brz. Zbog toga ga programeri svrstavaju među omiljene jezike.

Programeri specijalizovani za Python veoma su traženi i odlično plaćeni

Foto: LINK Group
Foto: LINK Group

Python se najčešće koristi za izradu aplikacija i igrica, ali i za analizu podataka i mašinsko učenje. Takođe, pogodan je i kao jezik za infrastrukturne alate, a njegova fleksibilnost čini ga savršenim jezikom za upravljanje podacima.

Neke od najvećih internet kompanija i domena koriste Python, među njima su: Google, Instagram, YouTube, Facebook, Netflix, NASA, Amazon, Mozzila, Pinterest.

Kod nas je tražnja za ovim stručnjacima sve veća, pa su plate Python developera među najvišim u regionu – od 900 € za početnike do preko 2.600 €, koliko mesečno zarađuju iskusni programeri (pri čemu su plate u inostranstvu i višestruko veće).

Python možete savladati za samo godinu dana, školovanjem na ITAcademy

Zbog sve većih zahteva IT tržišta za kvalitetnim Python developerima i potrebe zainteresovanih za ovo zanimanje da na jednom mestu steknu sve potrebne veštine, na IT Academy je pokrenut novi jednogodišnji obrazovni program – Python Development.

Školovanje na ovoj međunarodnoj edukativnoj ustanovi ne samo da vam donosi najsavremenija znanja za novo zanimanje, već vas u potpunosti priprema za izlazak na tržište.

Polaznici imaju priliku da se edukuju po najsavremenijem planu i programu i da se pripreme za odlično plaćene poslove u oblastima kao što su web i API development, data science, automatizacija sistema, machine learning, robotika, veštačka inteligencija, kreiranje igrica i još mnogo toga.

Kao polaznik na ITAcademy, besplatno dobijate i 100 radnih sati u IT hubovima za razvoj freelance karijere i startup biznisa, fakultativne kurseve engleskog i nemačkog jezika tokom obuke, kao i šansu da nakon školovanja pohađate stručnu praksu u nekim od najprestižnijih domaćih kompanija. Uz to, ITAcademy ima Centar za razvoj karijere, čije su usluge besplatne, a pomoći će vam da se povežete sa najboljim poslodavcima i donesete najprofitabilnije odluke prilikom pronalaženja posla.

Bilo da se odlučite za školovanje u učionici ili od kuće, steći ćete prestižne sertifikate koji će od vas načiniti traženog stručnjaka u svetu i kod nas.

Trenutno je u toku upisni rok na program Python Development, a zbog školovanja po najsavremenijim uslovima, broj slobodnih mesta za pohađanje ovog smera strogo je ograničen.

Posetite sajt ITAcademy i saznajte više,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.