Otkrijte šta je zajedničko osnovcima jedne beogradske škole i zvezdama Premijer lige!

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Vreme je takvo da je koronavirus paralisao ceo svet. Ne postoji aspekt socijalnog života koji nije uzdrman udarcima ovog nevidljivog neprijatelja. Ekonomija, školstvo, turizam, zabava, sport i sve druge pore društva moraju da se prilagode novonastaloj situaciji i, iz okolnosti globalne samoizolacije pokušaju da izvuku najviše što mogu.

Mnogi su se okrenuli savremenoj tehnologiji kako bi u tome uspeli, a među njima su se, pomalo neočekivano, izdvojili najveće zvezde Premijer lige i učenici Savremene osnovne škole iz Beograda.

VR tehnologija umesto treninga na terenu

Elitni rang engleskog fudbala je najjače, najbogatije i najkvalitetnije nacionalno takmičenje na svetu, ali su stadioni prazni, lopta miruje, zabranjeni su treninzi, a najvećim zvezdama ostrvskog i svetskog fudbala naređeno je da ostanu kod kuće.

Situacija jeste takva da fudbal nije u prvom planu, ali Premijer liga i njeni klubovi ne bi bili to što jesu da ne gledaju u budućnost i da nisu svesni da moraju ići napred. Pitanje je samo kako, a odgovor je jednostavan – pomoću VR tehnologije.

Umesto višesatnih zajedničkih treninga i rizičnih kontakata sa saigračima, fudbaleri Mančester sitija, Čelsija, Arsenala, Vest Hema i ostalih premijerligaških klubova koriste VR naočare, pomoću kojih ostaju u kondiciji, unapređuju svoje veštine i usvajaju tehničke i taktičke zamisli trenera. Ovom tehnologijom se služe Kevin de Brujne, Mičel Antonio i mnogi drugi I zbog toga su u prednosti nad igračima iz drugih delova Evrope i sveta.

VR tehnologija u službi nastave savremenih osnovaca

U pokušaju da nađemo sličan primer upotrebe VR tehnologije, prebacili smo se na sferu obrazovanja i došli do Savremene osnovne škole. Reč je o najmodernijoj ustanovi ovog tipa u Srbiji i regionu, koja se nalazi u elitnom delu Novog Beograda u Omladinskih brigada 86 i, baš kao i Premijer liga, pruža svojim učenicima najbolje uslove za napredak.

Foto: Promo
Foto: Promo

Ova Future Ready škola uspešno koristi najmodernije tehnološke inovacije u nastavi, a među njima značajno mesto zauzima i upotreba tehnologije poslednje generacije. Na taj način učenici stiču nova znanja na konkretan, zanimljiv, kreativan i jedinstven način, zbog čega su u prednosti nad svojim vršnjacima.

Pored VR naočara, pomoću kojih mogu da rone, lete iznad planinskih vrhova i upoznaju se sa raznim životinjskim vrstama ili kulturama sveta, savremenim osnovcima je na raspolaganju i 9D VR Starship. Reč je o najmodernijem svemirskom brodu u kojem mališani mogu da putuju Sunčevim sistemom, ali i izvan njega, da se vrate u period praistorije, druže sa dinosaurusima, upoznaju anatomiju ljudskog tela iz perspektive ćelije i još mnogo toga.

I sve to je sastavni deo svakodnevne nastave u Savremenoj osnovnoj školi.

Najsavremenija osnovna škola u regionu za najbolje obrazovanje vašeg deteta

Program Savremene osnovne škole deli se na Nacionalni i Kombinovani i za njegovo sprovođenje dobijene su akreditacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i prestižnog Univerziteta u Kembridžu. U pitanju je jedina škola u zemlji koja primenjuje koncept razvoja višestruke inteligencije profesora Hauarda Gardnera sa Univerziteta Harvard, koji se odnosi na podjednako razvijanje svih osam tipova inteligencije kako bi učenici iskoristili sav svoj potencijal.

Nastava se odvija u savremenom prostoru, najmodernijim učionicama i otvorenim terenima za sport, a dostupne su i brojne vannastavne aktivnosti na koje je stavljen poseban akcenat.

Zato ne propustite da svom detetu poklonite najbolje obrazovanje, a u Savremenoj osnovnoj školi postaće šampion znanja. Upis u novu 2020/21. godinu uveliko je u toku, i iskoristite posebne popuste.

Posetite sajt Savremene osnovne škole i saznajte zašto su oduševljeni i osnovci i roditelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.