Stiv Džobs se "prevrće u grobu": Apple konačno dodaje ovu karakteristiku u MacBook

Apple navodno planira da promeni svoj dugoročni stav kada su u pitanju Mac uređaji. Prema novim navodima, kompanija sa timom inženjera aktivno radi na Macovima sa ekranom osetljivim na dodir.

Tehnopolis

Izvor: B92, 9to5Mac

Četvrtak, 12.01.2023.

11:45

Stiv Džobs se
Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Do sada, Apple je uspešno odolevao implementiranju ekrana osetljivih na dodir u svoju Mac liniju. Još se i Stiv Džobs u svoje vreme veoma protivio toj ideji. Džobs je ideju nazvao "ergonomski groznom".

"Površine osetljive na dodir ne žele da budu vertikalne. Nakon dužeg vremenskog perioda, ruka hoće da vam otpadne", istakao je Džobs 2010. godine.

Međutim, Džobsa više nema, vremena su se promenila i Apple smatra da je vreme da se razmotri kreiranje Mac uređaja sa "touchscreen" podrškom.

Kompanija sada testira MacBook Pro sa mogućnostima ekrana osetljivog na dodir, a Apple razmatra njegovu objavu tokom 2025. godine uz određena pomeranja ukoliko se nešto nepredviđeno desi.

Redizajnirani MacBook Pro, koji Apple testira, bi trebalo da zadrži dizajn tradicionalnog laptopa, koji uključuje standardni trackpad i tastaturu. Razlika je u tome što će ekran podržavati unos sadržaja dodirom, kao i gestikulacije – poput iPhone i iPad uređaja.

Ukoliko kompanija odluči da zvanično objavi Mac uređaje sa "touchscreen" podrškom, veruje se da će se tehnologija nedugo potom proširiti i na druge modele u kompanijinoj liniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: