Apple planira nešto mnogo bolje od novog MacBook Pro laptopa

Apple MacBook ponudi je uvek nedostajao veći prenosivi računar. Ekrani od 15 i 17 inča bili su dostupni samo na snažnijim i skupljim MacBook Pro modelima.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: NDQ / Shutterstock.com
Foto: NDQ / Shutterstock.com

Od kada je lansiran, MacBook Air je ejdan od najmoćnijih prenosivih računara u svojoj cenovnoj kategoriji. Ipak, uvek mu je nedostajao veći ekran. Apple je izbegavao da ponudi ovu opciju, a ako ste želeli veći ekran laptopa, morali ste da potrošite mnogo više novca i da pređete na MacBook Pro modele.

Ali kako Forbes izveštava, to će se promeniti ove godine jer Apple konačno priprema 15-inčni MacBook Air.

Apple računa na to da će novi računari privući kupce nakon najgoreg pada Maca. Isporuke su pale za više od 40% u prvom tromesečju, kako izveštava Bloomberg.

Dokumentacija sa testiranja pokazuje da Apple sprema prenosivi računar sa specifikacijama procesora sličnim trenutnim modelima, ali s većim ekranom i sa višom rezolucijom.

Čip u novom laptopu ima osam glavnih procesorskih jezgara i 10 grafičkih jezgara, baš kao i trenutni M2. Računar takođe uključuje 8GB memorije, u skladu s postojećim MacBook Airom.

Rezolucija ekrana za prenosivi računar na testiranju, pod kodnim nazivom "Mac 15.3", jednaka je rezoluciji 14-inčnog MacBooka Pro. To bi značilo da bi veći Air imao istu rezoluciju kao MacBook Pro, ali s nešto manjom oštrinom.

Osim većeg MacBook Aira, kompanija radi i na ažuriranju 13-inčnog Air modela, 24-inčnog iMaca i osnovnog 13-inčnog MacBooka Pro.

Apple planira da osveži 14-inčne i 16-inčne MacBook Pro modele u prvoj polovini 2024. godine, takođe implementirajući jače verzije M3 čipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.