YouTube blokirao glavne ruske medije u Evropi

Video servis YouTube” je blokirao kanale ruskih državnih medija RT-a i “Sputnjika širom Evrope zbog situacije u Ukrajini, saopštila je danas ta kompanija koja je u vlasništvu američkog tehnološkog giganta Googlea.

Tehnopolis

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 01.03.2022.

11:47

YouTube blokirao glavne ruske medije u Evropi
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Rečeno je i da takva odluka odmah stupa na snagu, prenosi agencija Rojters.

"Biće potrebno vreme da se naši sistemi u potpunosti preoblikuju. Naši timovi nastavljaju da prate situaciju danonoćno kako bi preduzeli brzu akciju“", naveo je portparol YouTubea” u saopštenju.

Takve mere su usledile nakon sličnih akcija “Facebookove matične kompanije “Meta Platforms”, koja je saopštila juče da će ograničiti pristup televizijskoj mreži RT i novinskoj agenciji “Sputnjik” na svojim platformama širom Evropske Unije.

I kompanija “Twitter je najavila da će smanjiti vidljivost tvitova koji sadrže informacije ruskih medija koji su pod kontrolom države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: