Svake sekunde se aktiviraju tri nove veb stranice na internetu – ove su najposećenije

Google, YouTube, Facebook, Instagram i Twitter su najposećenije stranice na internetu, a koristi ih 64,9 odsto svetske populacije.

Izvor: Fenixmagazin.de
Podeli
Foto: TierneyMJ / Shutterstock.com
Foto: TierneyMJ / Shutterstock.com

Sa više od milijardu aktivnih veb stranica širom sveta, tri nove se pokreću svake sekunde, a Google, YouTube, Facebook, Instagram i Twitter su najposećenije stranice na internetu, ističe Anadolu.

Prema podacima platforme za dizajn i razvoj veb stranica, Siteefy, oko 10.500 veb stranica se pokrene svakog sata u čitavom svetu, 175 stranica svakog minuta i tri stranice svake sekunde.

Među veb stranicama širom sveta, 18 procenata (gotovo 202 miliona) se aktivno koristi, a oko 252.000 novih veb stranica kreira se svaki dan.

Na osnovu podataka sa similarweb.com, "google.com" je najposećenija stranica na svetu, a slede je "youtube.com", "facebook.com", "instagram.com" i "twitter.com".

Kada je u pitanju prosečno trajanje poseta, korisnici provode oko 10 minuta i 38 sekundi na Googleu, 20 minuta i 25 sekundi na YouTubeu, 10 minuta i 43 sekunde na Facebooku, osam minuta i 22 sekunde na Instagramu i 10 minuta i 47 sekundi na Twitteru.

Prema podacima nemačke kompanije za prikupljanje podataka Statista, u aprilu je 64,9 odsto (5,18 milijardi) svetske populacije koristilo internet, a 59,9 procenata (4,8 milijardi) društvene mreže.

Severna Evropa ima najviše stope pristupa u svetu. Zemlje s najvećim pristupom internetu su Norveška, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, sve od 99 procenata.

Azija prednjači po broju korisnika interneta s 2,93 milijarde, a sledi je Evropa sa 750 miliona korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.