Poznato ko je žena koja bi mogla da zameni Maska na čelu Twittera

Predsednica globalnog oglašavanja i partnerstava u kompaniji NBC Universal, Linda Jakarino, u pregovorima je da postane nova izvršna direktorka Twittera, saznaje WSJ.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 12.05.2023.

08:10

Poznato ko je žena koja bi mogla da zameni Maska na čelu Twittera
Foto: XanderSt / Shutterstock.com

Jakarino radi u NBC-u više od jedne decenije, gde je bila zagovornik za pronalaženje boljih načina za merenje efikasnosti oglašavanja, navodi američki list Wall Street Journal.

Ona je ujedno bila i jedna od ključnih igrača u pokretanju striming servisa Peacock. Vlasnik Twittera Ilon Mask sinoć je saopštio da je pronašao pravog kandidata za poziciju izvršnog direktora ove društvene mreže, ali nije obelodanio o kome je reč.

"Uzbuđen sam što mogu da objavim da imamo novu izvršnu direktorku Tvwittera. Ona počinje da radi za oko šest nedelja", objavio je Mask na Twitteru. Mask je potvrdio da će preuzeti poslove "izvršnog predsednika i tehničkog direktora za nadzor proizvoda, softvera i sistema", preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: