Istraživanje pokazuje zabrinjavajuće trendove na Twitteru

Pew Research Center u martu je sproveo istraživanje među korisnicim Maskove društvene mreže u SAD-u.

Tehnopolis

Izvor: Zimo

Četvrtak, 18.05.2023.

18:30

Istraživanje pokazuje zabrinjavajuće trendove na Twitteru
Foto: rafapress / Shutterstock.com

Twitter se u poslednjih malo više od pola godine itekako promenio. S dolaskom Maska stvorile su se neke nove struje, koje su za neke dobre, a mnogima baš i ne.

Na primer, s Muskovim promenama i odlukama mnogi oglašivači se nisu slagali na početku pa su odlučili da pauziraju ili da u potpunosti prestanu s oglašavanjem na toj društvenoj mreži. Mnogima se nisu svidele ni promene u vezi sa plavom kvačicom, koju više nije potrebno zaslužiti, već je dovoljno plaćati pretplatu za nju.

Situacija, dakle, nije savršena pa je Mask, koji je platio 44 milijarde dolara za ovu kompaniju, odlučio da se malo povuče iz upravljanja društvenom mrežom, kako bi više mogao da se posveti svojim drugim kompanijama poput Tesle. Zato je nedavno imenovao novu izvršnu direktoricu Twittera, pa je pred Lindom jakarino izazovan zadatak da ponovno napravi Twitter zanimljivim oglašivačima.

Takođe, izgleda da bi ona svojim potezima trebalo ponovno da zainteresuje i privuče neke od najpopularnijih korisnika ove mreže, odnosno one koji na njoj objavljuju najviše sadržaja.

Prema istraživanju Pew Research Centera, koje je sprovedeno tokom marta, takvi najpopularniji korisnici manje su aktivni na Twitteru od kada je Mask preuzeo kontrolu. Prosečan broj tvitova takvih korisnika smanjen je za oko četvrtinu mesečno, što je priličan pad. Između ostalog, podaci pokazuju i da je 20 posto punoletnih korisnika Twittera u SAD-u zaslužno za čak 98 posto sadržaja koji na toj mreži objavljuju Amerikanci stariji od 18 godina.

Isto istraživanje je pokazalo da je oko 60 procenata odraslih Amerikanaca, koji su tokom prošle godine koristili Twitter, uzelo pauzu u objavljivanju tvitova od nekoliko nedelja, dok četvrtina njih ne namerava da ponovno koristi tu društvenu mrežu za godinu dana.

Sve su to stvari na koje će Jakarino morati da obratiti pažnju i o kojima će morati da razmišlja tokom predstojećih meseci i godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: