Fejsbuk dobio 60 novih aplikacija za Tajmlajn

Fejsbukov Tajmline danas je, zahvaljujući brojnim partnerskim FB firmama i sajtovima, kao što su Foodily, Ticketmaster, Pinterest, Rotten Tomatoes, Gogobot, TripAdvisor... postao bogatiji za više od šeszdeset novih aplikacija koje seu potpunosti integrišu u Tajmlajn hronološku prezentaciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2012.

16:10

Default images

Nove aplikacije omogućiće praćenje, razvrstavanje i deljenje brojnih svakodnevnih aktivnosti, od gledanja filmova i čitanja knjiga, preko hrane do mode... Na primer, ako čitate e-knjigu pomoću Koboa, moći ćete da označite pojedine odlomke i da ih podelite sa prijateljima na Fejsbuku. Ista aplikacija će automatski pratiti koje knjige ste pročitali ili počeli da čitate i povezivati vas s ljudima na Fejsbuku koji ih takođe čitaju.

Ta se tema povezivanja i deljenja svakodnevnih iskustava provlači kroz gotovo sve nove aplikacije. Foodspotting će tako omogućiti deljenje iskustava vezanih za dobre restorane i mesta za kupovinu namirnica.

Korisnici će, uveravaju razvojni programeri koji stoje iza ovih aplikacija, imati kontrolu nad tim šta će se u njihovo ime pojavljivati na Fejsbuku. Svakoj aplikaciji koju želite da koristite moraćete da date odobrenje za praćenje svojih aktivnosti i navika. Jednom kad to napravite, aplikacija će ih automatski prosleđivati Fejsbuku. U nekim će se slučajevima ti podaci takođe pojavljivati i na web odredištima izvan Fejsbuka. Dobijaćete obaveštenja koje će vas na to podsećati, a moći ćete i da brišete postove ako to poželite i odredite šta je za širu javnost, a šta samo za oči vaših najbližih prijatelja.

Aktivirate li dovoljno aplikacija, vremenom će one pratiti gotovo svaki aspekt vašeg života - od ispijanja kapućina s društvom u kraju, do puta oko sveta - i skladištiti ih na Fejsbukov Tajmlajn. I to je samo vrh ledenog brega, najavljuju u Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: